Slægtsforskning

Førhen ville jeg have forsvoret, at dette emne nogensinde ville komme til at interessere mig. Jeg har gennem tiden været opmærksom på visse personer, som brugte dage, måneder og år på denne passion, men for mig har det altid stået for noget uendelig kedeligt, støvet og uinteressant.

Men jeg må indrømme at med alderen, og i den smertelige bevidsthed om at de familiemæssige bånd til fortiden gennem aldring og dødsfald bliver færre og færre, har jeg fået en trang til at kortlægge vores slægtslige baggrunde – både de dele vi har kendt direkte, men også leddene lidt længere ude for at forstå baggrunde og sammenhænge. Hvor denne interesse vil føre mig hen på sigt er endnu uvist, da den stadig er i sin vorden (startende i indeværende år), måske er det bare en kortvarig “dille”, eller måske vil det blive en livslang interesse fra nu af?

Jeg er i hvert fald nået til en erkendelse af, at emnet faktisk kan være både interessant og udfordrende – samt en enorm tidsrøver!

De foreløbige resultater af anstrengelserne (med hjælp fra mange forskellige kilder) kan ses i vores Kok-Albrechtsen slægtstræ.

Som udløber af min slægtsforskning har jeg udbygget Willys hjemmeside med en sektion indeholdende Ekstra materiale, hvor jeg fremover vil publicere materiale fra Willys arkiver, som jeg skønner kan have almen interesse. Til en start har jeg bla. offentliggjort Willys og Monnas redegørelse fra 1985 om min tip-oldefar, “Fra Eriksholms-gartnerens dagbog, om gartner Niels Andersen, 1830-1903”.

Jeg har udsigt til snart at komme i besiddelse af de omtalte dagbøger af Niels Andersen fra 1870’erne, som Willy og Monna i mange år har opbevaret, men som i de sidste 4-5 år har været i andre gode hænder for at give input til en bog fra 2012 om Eriksholm, som præsenteres i dette videoklip.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *