Kontaktlinser

Gennem adskillige år har jeg i stigende grad lidt af “gammelmandssyn”, hvilket betyder at al læsning, brug af computer eller dankortautomat, aflæsning af prisskilte i butikker, kiggen på ur eller mobiltelefon etc. kræver brug af briller.

Dette har betydet opbygning af en imponerende samling af briller af blandet herkomst, og at jeg ingen steder kan bevæge mig uden at være udstyret med mindst et par af slagsen.

Efter stigende irritation over “brille-helvedet” har jeg nu besluttet at forsøge mig med kontaktlinser, og er blevet udstyret med foreløbig 10 par 1-dags linser. Forbavsende nok har linserne forskellig styrke, så jeg får et læse-øje og et afstands-øje, hvilket kræver en del tilvænning.

Jeg kæmper en brav, daglig kamp for at tage linser i og ud – en lidt grænseoverskridende handling, når man ikke er vant til at stikke fingre i øjnene uden at blinke. Men jeg har jo set Anne bruge linser de sidste 33 år, og ved derfor at det kan lade sig gøre, så jeg må blot blive ved med at hænge i indtil rutinen er opnået.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *