Nu eller aldrig

Ifølge en ny analyse fra Cepos vil Danmark i 2015 runde et kedeligt skarpt hjørne, idet 2 millioner danskere vil være på overførselsindkomster. Læg dertil at antallet af offentligt ansatte vil stige til 922.000, mens antallet af private jobs vil falde til 1,8 millioner.

Dette er i sandhed skræmmende udsigter for Danmarks muligheder for vækst og nedbringelse af kæmpemæssige offentlige underskud.

I et interview anfører Cheføkonom Mads Lundby Hansen fra Cepos, at det er nu eller aldrig at politikerne skal gennemføre de nødvendige reformer, for i  2020 vil “velfærdskoalitionen”, dvs. danskere, der enten er offentligt ansatte eller på overførselsindkomst, udgøre 67% af vælgerbefolkningen, og det vil derfor i praksis være umuligt at gennemføre upopulære reformer ad demokratisk vej.

For at sikre væksten kræves 270.000 ekstra private arbejdspladser, hvilket vil kræve 10% nedbringelse af den offentlige sektor, reformer af efterløn, dagpenge, SU og pensionsalder samt markant nedbringelse af marginalskatten.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *