Elektromagnetisme

Så er den første måned af Annes nye job som faggruppesekretær på DTU Elektro, Elektrogmagnetiske systemer vel overstået. En helt anderledes verden end shippingbranchen, hvor det nu drejer sig om akademiske titler, undervisning, mikrobølger, antenner og radiodøde rum. 

Anne trives helt øjensynligt med jobbet, og det er dejligt at erfare, at hun nu arbejdsmæssigt føler sig på “den rette hylde”. Hun er omgivet af søde og engagerede kolleger, og da “nørd-faktoren” samtidig er endnu højere end herhjemme, ligger der en stor mission forude med at få styr på faggruppens administrative procedurer.

For mig har Annes møde med ingeniør- og forskerverdenen pirket til en faglig interesse, som har ligget latent siden jeg selv oplevede det helt specielle miljø i “de hellige haller” for snart 27 år siden.

Jeg er således i det stille begyndt at læse lidt elektromagnetisk teori, bla. Maxwells ligninger, som er de fysiske  “grundlove” for ladninger, strøm, elektromagnetiske felter og bølgeudbredelse. Da teorien hovedsageligt omfatter hard-core matematik, er det en lidt høj tærskel for en, som ikke har beskæftiget sig nævneværdigt med vektorer, integraler eller differentialligninger i årtier!

I den forbindelse er jeg blevet overrasket over mængden af tilgængelig litteratur og undervisningsmateriale på nettet.

Jeg har bla. downloaded følgende komplette fagbøger (hver på omkring 1000 sider):

Desuden har jeg med stor interesse fulgt videolektioner i forskellige kurser fra MIT OpenCourseware, fx dette med den underholdende professor Walter Lewin:

Tidligere var jeg slet ikke klar over at MIT havde gjort hele sit kursusudbud frit tilgængeligt på nettet.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *