WordPress

Velkommen til den nye version af mit website!

I dag har jeg installeret open source CMS- og blog-systemet WordPress på mit websted og konverteret min weblog fra Blogger. Så vidt jeg kan vurdere er WordPress et meget udbredt og vellykket produkt, baseret på standardteknologierne PHP og MySQL (som understøttes af de fleste webhoteller).

Produktet understøttes af et stort community, og fremstår som et overflødighedshorn af funktionalitet. Der er excellente muligheder for at tilpasse format og indhold præcis som ønsket – både i form af et massivt udbud af skabeloner og widgets, men også gennem hele PHP’s programmeringsmæssige styrke. Faciliteter som søgemaskine, kommentering af indlæg mv. er naturligvis helt standard, og man kan etablere et fungerende website med få klik og helt uden programmering.

Systemadministrative værktøjer findes også i form af plugins, fx WP-DB-Backup til backup af MySQL databasen.

Dermed er der indvarslet en ny æra for henningkok.dk, hvor den tidligere “håndholdte” løsning – med hjemmelavet HTML, CSS og PHP samt FTP-baseret weblog – forlades til fordel for et tidssvarende standardsystem, som på godt og ondt rummer det hele.

De øvrige sider fra det gamle websted er endnu ikke flyttet til WordPress, og der skal sikkert også eksperimenteres en del mere med templates mv. før websitet igen er oppe at køre for fuld kraft, men dette er dog en god begyndelse.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *