Kommune-afstemning

Mathias er blevet dårlig med feber og ondt i halsen – sikkert med en form for influenza. I dag har Anne taget tjansen med at passe ham hjemme, men de to kæmpede sig alligevel hen i skolen til dagens to musiktimer, hvor Mathias instuderede rap og keyboard-akkompagnement til teaterstykket, som 5.b snart skal opføre.

I morgen må det være min tur til at passe Mathias, så jeg planlægger med at arbejde hjemmefra. Weekenden og næste uge bliver givetvis hektiske, da jeg skal være udførende i et tilbudsarbejde med meget kort tidshorisont.

I dag var borgerne i Allerød Kommune til folkeafstemning om kommunens fremtid i relation til kommunalreformen. Valgmulighederne var en sammenlægning med Hillerød eller fortsat selvstændig status. Jeg stemte for selvstændighed, da jeg tror at Allerød vil “drukne” i sammenhæng med det meget større Hillerød, ligesom jeg tror det vil tendere til at gøre området mere marginalt i forhold til hovedstadsområdet.

Ole Osterhammel fra Farum, som er far til en af Mathias’ skolekammerater, har foreslået at Værløse, Farum og Allerød slår sig sammen. Dette var måske ikke så dårlig en ide, og der ville i givet fald være to andre kommuner til at bære den økonomiske byrde at hjælpe Farum på fode igen.

I det mindste kunne man måske håbe på at hvis Allerød-borgerne vælger selvstændighed kan der indledes forpligtende samarbejde med Farum med henblik på en evt. fremtidig sammenlægning, når indenrigsministeriet har fået styr på nabokommunens skrantende økonomi.

Den endelige afgørelse om Allerøds fremtid skal træffes på et ekstraordinært byrådsmøde i morgen, med udgangspunkt i valgresultatet.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *