Musikinteresse

Skønt jeg opfatter mig som nogenlunde musikalsk, savner jeg evnen til udøve musik. Ud over passiv lytning kan jeg højst overkomme at nynne 2. stemmen eller klimte melodistemmen med en finger – og efter gehør.

I min barndom gik jeg til klaverspil, men formåede aldrig at bringe det til noget overbevisende niveau, ligesom min nodeforståelse kan ligge på et beskedent sted. Perioden med korsang forbedrede ikke dette væsentligt, da alt blev terpet og lært udenad.

Man kunne naturligvis starte forfra på klaverspillet, men dette virker som en høj barriere og en lang vej frem mod et brugbart niveau. Alting skal jo ses i rette sammenhæng, og ingen har mere end jeg selv respekt for min begrænsede evne til at fuldføre større og længerevarende initiativer.

Nogle siger at guitarspil er en lettere måde at komme i gang på, idet man med blot 3-4 gængse akkorder kan spille til mange populære sange. Jeg overvejer derfor om det vil være fornuftigt at kaste sig ud i dette og investere i en billig klassisk/spansk guitar samt et DVD-baseret begynderkursus.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *