Problemer i IT-branchen

Så blev det vintertid! Det smukke efterårsvejr fortsatte i dag, og løbeturen i Ravnsholt Skov var en ren fornøjelse med lune temperaturer og smukke, efterårsgyldne farver. Skoven var vel besøgt af spadserende skovturs-gæster.

Ellers har den mest stået på arbejde det meste af dagen. Det problemramte projekt er pt. underkastet en lidet charmerende krisestyring, som betyder at tingene skal færdiggøres over hals og hoved – uden smålig skelen til om de nødvendige afklaringer reelt er til stede eller ej.

Travlheden betyder også at jeg må aflyse de næste to guitarlektioner – man kan jo desværre ikke nå det hele 🙁

Om lidt skal hele familien se “Ørnen” på DR1. Det er en spændende serie, som kan fængsle alle parter, så det er 100% gedigen kvalitetstid!

Fra de aktuelle nyheder har jeg hæftet mig ved udsigten til en større skandale omkring amternes forsinkede og inkompatible Elektronisk Patient Journal systemer. Man kunne hævde at det er et udslag af lokalt selvstyre kontra central administration.

Som it-leverandør til den offentlige sektor ved flere lejligheder undrer det mig ikke at det kan gå så galt med disse projekter. Organisations- og ledelsesstrukturerne i offentlige institutioner egner sig simpelthen ikke til sådanne større tiltag. Uklar organisatorisk forankring, alt for mange involverede interessenter, golde udbudsrunder og kontrakter der giver uhensigtsmæssige og ubalancerede kunde-leverandør samarbejdejsreleationer. Alt sammen bidrager til at tingene i bedste fald kører ukoordineret og suboptimalt.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *