Farvel Allerød Flyveplads

En sort weekend for Allerød Flyveplads! I går holdt den gamle flyveplads åbent hus arrangement for at markere sidste officielle åbningsdag.

Desværre blev dagen præget af et havari, hvor OY-BLL fik motorhavari på finale bane 16, og nødlandede ublidt nord for banen efter med nød og næppe at være kommet fri af højspændingsledningerne. Heldigvis skete ingen alvorlig personskade, men gode, gamle OY-BLL – som jeg selv har haft stor fornøjelse af – er totalhavareret!

Jeg var selv til stede på flyvepladsen omkring 20 min. efter ulykken og så straks det havarerede fly ligge i det fjerne – som en hjælpeløs, vingeskudt fugl. Redningskøretøjer og reddere var talstærkt på stedet og trafikken på Hillerødmotorvejen gik helt i stå pga. redningsarbejdet og bilisternes nysgerrighed. Samtidig var der hyppig overflyvning af helikoptere, som formentlig var en del af den kraftige nyhedsdækning som ulykken fik.

Uheldet skete kun et par dage efter at OY-DOJ (som jeg også har fløjet et par gange) havarerede efter at være kørt af banen efter en for lang landing, kombineret med fugtigt og glat græs.

Gad vidst hvornår jeg kommer ud at flyve igen? OY-BLL skulle i denne weekend være flyttet til Grønholt Flyveplads og være tilgængelig for udlejning derfra. Jeg afventer med spænding at se hvad Anders’ planer bliver herefter. Forhåbentlig har han ikke helt mistet modet!

Ellers har weekenden budt på fantastisk vejr med næsten 20 grader.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *