Slut på efterårsferien. Det var et kærkomment pusterum med flot efterårsvejr og hjemlig hygge. Men sådan en fri-uge bliver blot alt for hurtigt opbrugt!

Før ferien fik jeg gennemført den påkrævede flyvetur med instruktør, således at certifikatrettigheden nu er fornyet i 2 år. Det blev en fantastisk flot tur i OY-BRY med ualmindelig klart efterårsvejr.

Mathias har med en smule hjælp fra mig samlet sit første elektronikbyggesæt – en astabil multivibrator med 2 lysdioder, som blinker skiftevis. Det var til stor fælles glæde at bygge den lille opstilling, med printfremstilling, lodning af komponenter og det hele. Og intet er mere tilfredsstillende end når man sætter strøm til, og alting virker som planlagt!

Jeg har selv fået fornyet appetit på at eksperimentere med elektronikkens verden, og har i den sammenhæng gennemført et par konstruktioner med PICmicro MCU’er, dvs. små prisbillige microcontrollere, som programmeres i assembler. Det er ganske imponerende hvor meget funktionalitet der kan presses ud af sådan en chip til 20 kr. og en programhukommelse på 1K.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *