Computer-problemer

Computer-byggeriet er ufrivilligt blevet et gennemgående tema i den mellemliggende periode. Jeg har således døjet med støjgener fra det nybyggede “vidunder” – hvilket naturligvis har været skuffende i betragtning af hvad der er investeret af tid og penge i projektet.

Problemet har været en høj, gennemtrængende støj, som efter nærmere granskning (og utallige ganges demontering af computeren) kunne lokaliseres til at være en ren elektronik-lyd. Jeg frygtede en lang overgang, at det var komponenter på bundkortet, der var defekte, men endte med – efter total adskillelse af denne – at konstatere, at det var strømforsyningen Chill Innovation CP-450A4, der lavede støjen. Hvorfor ved jeg ikke – det burde ikke være effektmæsig overbelastning, da 450 W trods alt er en sjat!

Da jeg – stik imod alle sikkerheds- og garantiforeskrifter – har haft åbnet stømforsyningen, har jeg ikke orket at forsøge at få denne fejlmeldt og byttet.

Parallelt med dette ophørte Mathias’ stationære computer pludselig med at fungere (!), oven i købet med en vis portion panik til følge, da dokumenter på hans harddisk måtte og skulle reddes til brug ved eksamensrepetitionen – hvilket kun var muligt gennem midlertidig tilslutning af harddisken til min computer. Denne nye udfordring har også kostet en anseelig mængde energi og mange ganges demontering, ombytning og montering af computerdele. Slutdiagnosen blev, at strømforsyningen, en 2½ år gammel Chill Innovation CP-400P2 havde en delvis defekt.

Et sidste, desperat forsøg afslørede, at den nye “støjende” strømforsyning ikke sagde en lyd i Mathias’ computer, men derimod fik denne til at fungere perfekt igen. Eneste tilbageværende handling var således at rekvirere en ny strømforsyning til min computer. Det blev en Antec TruePower Trio 550 EC – en næsten lydløs sag på 550 W. Denne har jeg modtaget og monteret til aften, og resultatet er bedre end man kunne håbe på.

Så nu ser jeg frem til en lang og harmonisk sameksistens med et par velfungerende computere – og en snarlig oprydning i vort soveværelse, som længe har lignet et helt computer-værksted! Og det er vel overflødigt at nævne, at jeg aldrig igen vil overveje at købe strømforsyninger af mærket Chill Innovation …

Ellers er årsprøverne overstået for Mathias, og han har påbegyndt den længe ventede sommerferie. Præstationerne i de mundtlige fag har været imponerende – Geografi 12, Engelsk 12, Dansk 7, Historie 12. Ligeledes vidner årskarakterer og skriftlige årsprøver om en gedigen indsats – og måske en lidt uventet evne til at “performe” i pressede situationer.

Godt gået, Mathias!

Vi to gamle tæller også ned de sidste dage inden sommerferien starter på fredag. Desværre siger vejrudsigten regn så lang øjet rækker ind i den første ferieuge, men med den alenlange “to-do”-liste vi har kompileret, bliver vejret udendørs vist kun et perifert problem.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *